Dr. Csányi Mária

Tüdőgyógyász, aneszteziológia és intenzív terápiás szakorvos

Azokat az asztmás és COPD-s betegeket szeretném gyógyítani, akik igénylik a személyre szabott ellátást, az egyéni tájékoztatást, foglalkozást és készek velem, velünk együttműködni annak érdekében, hogy betegségük a lehető legkisebb mértékben korlátozza életvitelüket.

Kórházi és járóbeteg ellátási tevékenységem során meggyőződtem arról, hogy az idült légzőszervi – elsősorban asztmás és COPD-s betegeket az ambuláns keretek között lehet és kell korszerű gyógyszeres kezeléssel, oktatással, életmódi tanácsadással úgy ellátni, hogy megelőzzük az állapotrosszabbodások miatti ismétlődő kórházi kezeléseket.

Pályakezdő orvosként 1983-tól foglalkozás-egészségügyben, majd 1985-től tüdőgyógyászként Mátraházán a bronchológiai osztályon, 1995-től a gyöngyösi kórház intenzív osztályán dolgoztam.

Az intenzív osztályos munka mellett Gyöngyösön a tüdőgondozóban és magánorvosi rendelésen láttam el légúti betegeket. 2015-2016-ban a budapesti XVII. ker. Tüdőgondozóban dolgoztam.

Tüdőgyógyászatból 1989-ben, aneszteziológia és intenzív terápiából 2000-ben szakvizsgáztam.

1993-tól asztmás és COPD-s betegek körében számos II-III-IV-es fázisú klinikai gyógyszervizsgálatot végeztem, részben intenzív osztályos részvétellel, nagyrészt vizsgálatvezetőként.

dr_csanyi_maria_tudogyogyasz-terapias-sz

Szakterület:

Tüdőgyógyászat

Rendelési idő

kedd: 10.00 – 12.00
csütörtök: 10.00 – 12.00