Dr. Farkas Éva

Tüdőgyógyász szakorvos

Diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szereztem 1988-ban. Szakképzésem idején az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben dolgoztam. Szakmai gyakorlatom egy részét a Flór Ferenc Kórházban töltöttem.

1993-ban szereztem szakvizsgát tüdőgyógyászatból. Azóta vagyok a Flór Ferenc Kórház tüdőgyógyász konzíliáriusa, és 1993. május 3. óta vezetem a gödöllői tüdőgondozót.

Folyamatosan képzem magam, és nagy hangsúlyt fektetek arra is, hogy a betegeim is minél képzettebbek legyenek. 1999 óta folyamatosan részt veszek a gyógyszerkutatásban. Az új gyógyszerek fejlesztésénél megtanult módszereket és eljárásokat beépítem a mindennapi betegellátás gyakorlatába. Fontosnak tartom, hogy a betegeim érezzék, hogy bízhatnak bennem, és hogy kollégáimmal együtt minden tőlünk telhetőt megteszünk értük.

A gödöllői tüdőgondozó államilag finanszírozott tüdőgyógyászati szakrendelésén a hét minden munkanapján fogadom a kollégák beutalójával érkező, illetve az általunk visszarendelt betegeket. A tbc-s és a daganatos, illetve a beutalóval érkező, az OEP-finanszírozás keretében ingyenesen ellátandó betegeket továbbra is a tüdőgondozóban fogadjuk.

Rendszeresen járok a környékbeli idősotthonokba, az ott lakó és nehezen szállítható légúti betegekhez konzíliumba, illetve gyakran veszek részt a háziorvos kollégák által szervezett lakossági légzésfunkciós szűrővizsgálatokon.

Gödöllőn és vonzáskörzetében több mint 4300 asztmás és 1400 COPD-s betegről tudunk. Őket évente legalább egyszer, a súlyosabb betegeket pedig évente többször is látnia kell tüdőgyógyásznak.

A magánrendelésemen elsősorban azokat a légúti, főleg asztmás és COPD-s betegeket várom, akik nem tudnak, vagy nem akarnak a tüdőgondozói rendelésemre eljönni, de szeretnék, ha én foglalkoznék a tüdőgyógyászati problémáikkal. A magánrendelésemen lehetőségem van azon ismereteim átadására is, amelyekre a hagyományos, zsúfolt állami rendelésen nincs időnk.

dr_farkas_eva_tudogyogyasz_foorvos-400x6

Szakterület:

Tüdőgyógyászat

Rendelési idő

 

kedd: 15.00 – 17.00