Dr. Kiss Anna

Gyermekgyógyász és gyermektüdőgyógyász szakorvos

2000-ben diplomáztam a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Egyetemi tanulmányaim befejezése után 2006-ig Szolnokon, a Hetényi Géza Megyei Kórház Gyermekosztályán dolgoztam. 2006-ban szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból. 2011-ben gyermektüdőgyógyász szakvizsgát szereztem.


2006-2012-ig Orosházán házi gyermekorvosként dolgoztam.
2012. április 01. óta Gödöllőn a IV-es sz. házi gyermekorvosi körzet betegeit látom el.

 

2012-ben indítottam el az Erzsébet Gondozóházban gyermektüdőgyógyászati- és általános gyermekgyógyászati magánrendelésemet.

 

Az egyetemi és postgraduális tanulmányaim alatt több alkalommal nyertem el külföldi ösztöndíjat (Marília-Brazília, Porto-Portugália, Róma-Olaszország).

2012-ben a Szegedi Tudományegyetemen elvégeztem a Good Clinical Practice (GCP) tanfolyamot, amely lehetővé teszi, hogy bekapcsolódjak az Erzsébet Gondozóházban zajló, a gyógyszerkutatással kapcsolatos klinikai vizsgálatokba.

 

2014. óta a gödöllői Tüdőgondozó gyermektüdőgyógyászati szakrendelésén is dolgozom.

 

Angolból „C” típusú, felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Az angol nyelvet tudományos munkáim során használom főként, de a napi betegellátás során is hasznát veszem nyelvtudásomnak. Éppen ezért, olyan betegek ellátását is vállalom magánrendelésemen, akik ellátása máshol nyelvi akadályokba ütközik. Gyakorló anyuka vagyok (egy kisfiam van).

dr_kiss_anna_diabetologus-400x600.jpg

Szakterület:

Gyermek-tüdőgyógyászat

Rendelési idő

péntek: 12:00 – 14:00

Gyermekorvosként és gyermektüdőgyógyászként feladatomnak tartom a betegségek gyógyításán túl a megelőzést és a gondozást is, különös tekintettel az allergiás, asztmás betegekre. Nagyon fontosnak tartom, hogy az asztmás betegek és szüleik ismerjék a betegségüket, jól tudják használni az inhalációs eszközeiket (aminek a betanítására az OEP által finanszírozott rendeléseken sokszor nincs idő), ezáltal hatékonyabbá váljon a kezelésük.

Az antibiotikumok adását csak a legszükségesebb esetekben szoktam javasolni.

Az Erzsébet Gondozóházban található rendelésemre főként az asztmára vagy szénanáthára gyanús, visszatérő hörghurutos, és kruppos, illetve az elhúzódó köhögéssel küszködő gyermekeket várom, de általános csecsemő- és gyermekgyógyászati betegségek gyógyítását is vállalom.

Allergológiai – (bőrpróba) és légzésfunkciós vizsgálatot is tudunk végezni szükség esetén. Diagnosztizált asztma esetén állandó gyógyszerek felíráshoz javaslatot is adok, az érvényben levő jogszabályok szerint.