Dr. Páll Gabriella

csecsemő-és gyermekgyógyász, klinikai immunológus és allergológus, epidemiológus

1982-ben végeztem a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban, 1988-ban a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, 2003-ban pedig a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Iskolájának epidemiológus szakán, jelenleg az Esztergomi Hittudományi Főiskolán teológiát hallgatok. Az egyetemi évek alatt házasságot kötöttem, a következő 12 év során négy gyermekünk született, már három unokám van. 1993-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból, 1997-ben klinikai immunológiából és allergológiából szakvizsgáztam, az ezekhez szükséges szakorvosjelölti gyakorlatokat Debrecenben a Kenézy Gyula Kórházban és a Debreceni Klinikán szereztem meg.

Alapellátó gyermekorvosként Debrecenben 10 évig, Gödöllőn 13 évig praktizáltam. Gyermekallergológiai szakrendelést a gödöllői Tormay Károly Egészségközpontban 16 éve, az Erzsébet Gondozóházban összesen 3 éve folytatok. Három éven keresztül vezettem az

Országos Gyermekegészségügyi Intézet epidemiológiai osztályát, ahol hat éven át dolgoztam.

Jelentős tapasztalatot szereztem a 0-18 éve gyermekek allergiás eredetű betegségeinek kivizsgálásában, kezelésében és gondozásában. Így a felsőlégúti allergiák, az allergiás asztma, a táplálékallergiák, az ekcéma, krónikus csalánkiütés kezelésében vagyok kompetens. A rendelés keretében általános gyermekgyógyászati problémával is lehet fordulni hozzám.

A gyógyítás során a bizonyítékokon alapuló orvoslás elveit követem, szívesen használom az új diagnosztikus és terápiás lehetőségeket. Alapvetőnek tartom a kölcsönös bizalomra épülő orvos-beteg kapcsolatot, az őszinte kommunikációt.

2012-ben az „Év orvosa” Astellas-díjjal tüntettek ki.

p%C3%A1lgabi1_edited.jpg

Szakterület:

Gyermek-allergológia

Rendelési idő

kedd: 8:00-11:30

Specialitások

 • csecsemő - gyermek allergia kivizsgálás és kezelés

  • allergiás asztma kivizsgálása és kezelése

  • felsőlégúti allergia kivizsgálása és kezelése

  • táplálékallergia kivizsgálása és kezelés

  • ekcéma, csalánkiütés kivizsgálása és kezelése

  • hozzátápláláskor jelentkező tünetek kivizsgálása és kezelése

 • hagyományos és molekuláris (komponens) allergén diagnosztika

 • sublingvalis immunterápia

 • általános gyermekgyógyászati panaszok