Dr. Papp Borbála

Radiológus szakorvos

 

1997 óta dolgozom radiológus szakorvosként. A munkám jelentős részében ultrahangvizsgálatokat végzek. Sokan még a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központból ismernek, jelenleg Veresegyházon a Misszió Egészségügyi Központban, illetve Budapesten a Duna Medical Centerben dolgozom radiológus szakorvosként.

Az ultrahang segítségével fájdalommentesen és sugárterhelés nélkül tudom vizsgálni a betegek egyes testtájékait. Az ultrahangvizsgálatok segítik a diagnózis felállítását vagy megerősítését, valamint alkalmas egyes folyamatok követésére is a testben. Az újszülöttek fejlődésének követésére, illetve egyes korai rendellenességek, betegségek korai szűrővizsgálatára is kiválóan alkalmas az ultrahangdiagnosztika.

A leggyakrabban a has ultrahangvizsgálatát kérik a betegek és az orvosok. Itt az egész has, a hasban lévő szervek áttekintése a feladat. A vizsgálat elvégzéséhez, kérem, éhgyomorra érkezzen, és a vizsgálat előtt legalább egy órával ne ürítse ki a vizeletét.

Ezen túl lehetőség van a nyaki szervek, a hónaljárok (axilla), a lágyék (inguinális) tájék ultrahang vizsgálatára is. A páciens vagy a kezelőorvos kérésére a herezacskó, a váll-, a csípő- és a térdízület mellett a test különböző lágyrészeinek az ultrahangvizsgálatát is elvégzem.

Újszülöttkori ultrahangszűrés keretében a koponyát, a hasat és a csípőt vizsgálom ultrahanggal.

A vizsgálat végén a beteget tájékoztatom arról, amit láttam, és erről írásos szakvéleményt is adok.

Papp Borbála.jpg

Szakterület:
Radiológia

Rendelési idő

hétfő: 15:00 - 19:00