top of page

Reumatológia

Gyermek-gyógyász, gyermek-tüdőgyógyász

Gyermek-allergológia

Születéstől 18 éves életkorig várjuk azokat a pácienseket, akik

  • légúti,

  • emésztési és

  • bőrtüneteik

hátterében allergiás eredetet gyanítanak.

Az első találkozáskor megbeszéljük a kórtörténetet, beleértve a családban előforduló allergiás betegségeket, a születés óta észlelt panaszokat, az eddigi vizsgálatokat és kezeléseket, a lakókörnyezetből és az életmódból adódó kockázatokat, valamint a felkeresésünket indokló panaszokat.

Ez alapján a szülőkkel egyeztetve készítjük el a kivizsgálási és kezelési tervet. Az Erzsébet Gondozóházban rendelkezésre állnak azok a vizsgálati lehetőségek, melyek a bizonyítékokon alapuló orvoslás kritériumai szerint a szakmailag korrekt vélemény megalapozásához szükségesek. Így az allergén kimutatására szolgáló Prick-teszt, laboratóriumi vizsgálat specifikus IgE meghatározásra, allergén komponens diagnosztika, légzésfunkciós vizsgálat, valamint a hörgőrendszer válaszának vizsgálata terhelésre vagy hörgőtágító szerekre.

Igazolt allergia esetén azon betegek számára, ahol az allergiás érzékenység csökkentését vagy kioltását célzó immunterápiától jó eredmény várható, megajánljuk és vezetjük ezt a kezelési módot. A gyógyszerrel, allergén kerüléssel kezelt allergiás betegek állapotát a kontroll vizsgálatok során nyomon követjük, a kezelést aktuális állapotukhoz igazítjuk.

p%C3%A1lgabi1_edited.jpg

Csecsemő- és gyermekgyógyász, klinikai immunológus és allergológus, epidemiológus

bottom of page