top of page

További információ klinikai vizsgálatban való részvételhez

Mire számíthat Ön a vizsgálat során?

Minden esetben részletesen tájékoztatjuk Önt a vizsgálat menetéről, a vizsgálattal és a vizsgálati készítménnyel kapcsolatos várható előnyökről és kockázatokról.

  • Minden beavatkozást, kezelést csak az Ön írásos írásos beleegyezésével kezdünk.         

  • A klinikai vizsgálat során Ön vagy a saját gyógyszerét használja tovább, melyet kiegészítünk a vizsgálati szerrel, vagy valamelyik saját gyógyszerét a vizsgálati szerre cseréljük. 

  • A vizsgálati készítményt minden esetben Önnek ingyenesen biztosítjuk. A vizsgálatban való részvételért fizetséget Önnek biztosítani nem tudunk, de az esetlegesen felmerülő indokolt költségeit (pl. utazás) megtérítjük.

  • A vizsgálatba való belépést követően Ön ingyenes általános állapotfelmérésen és orvosi kivizsgáláson vesz részt, amely általában magában foglal egy részletes kórtörténet felmérést, egy belgyógyászati orvosi vizsgálatot, vér- és vizeletvizsgálatot, EKG-t, és a vizsgálat jellegének megfelelő speciális vizsgálatokat is, pl. asztmás vagy COPD-s betegeknél légzésfunkciós vizsgálatot is. Amennyiben Ön megfelel a vizsgálat bevonási kritériumainak, továbbléphet a vizsgálat következő szakaszába. Az előzetes állapotfelmérés védi mind a beteget, mind a vizsgálót, mind a szponzort az elkerülhető kockázatoktól.

  • A vizsgálati program szoros orvosi felügyelet mellett történik. Ön előre meghatározott időpontokban érkezik a soron következő vizitekre, a vizitek között pedig jelentkezik a vizsgáló orvosánál, ha bármilyen nem várt eseményt/változást észlel az egészségi állapotában.

  • Mivel Ön minden vizitre időpontra érkezik gyakorlatilag nincs várakozási idő, és van idő az egészségügyi problémák részletes megbeszélésére is.                

  • Amennyiben Ön klinikai vizsgálatban vesz részt, Önnek a vizsgálat ideje alatt minden, a kutatási programmal kapcsolatos vizsgálat és kezelés ingyenes – a magánrendelőben is.   

 

Milyen kötelezettségekkel jár a részvétel az Ön számára?

  • Ön, a beleegyező nyilatkozat aláírásával elfogadja, hogy a vizsgálati szert előírás szerint használja. Ellátjuk Önt betegnaplóval, amelyen minden nap fel kell vezetnie, hogyan volt, történt-e valamilyen váratlan, az egészségét érintő esemény, kapott-e új gyógyszert, igénybe kellett-e vennie valamilyen egészségügyi szolgáltatást.

  • Önnek a megbeszélt időpontokban pontosan meg kell jelennie a betegviziteken, és aktív közreműködésével segítenie kell a vizsgálati protokollban leírt mérések, vizsgálatok, beavatkozások sikeres teljesítését. A vizsgálati szerek használata során, miként valamennyi gyógyszernél, előfordulhatnak nemkívánatos események, amelyeket Önnek jelentenie kell a kezelőorvosának!

  • Ön a vizsgálati gyógyszert minden esetben a vizsgálói csapat egyik tagja előtt meg, és mind előtte, mind utána megfigyeljük Önt, és mérjük alapvető élettani funkcióit (vérnyomás, pulzus, EKG, légzésfunkció stb.). Ez a szoros követés, a beteg gyógyszerhasználatának gyakori ellenőrzése lehetővé teszi, hogy az esetleges nemkívánatos eseményeket sokkal korábban felismerjük, és ha szükséges, tegyünk ellene.

bottom of page