top of page

Dr. Mucsi János

Tüdőgyógyász, belgyógyász

A Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinikáján 1983-ban Gyurkovits Kálmán professzor úr szárnyai alatt kezdtem foglalkozni a légúti betegségekkel. Első munkahelyemen, a tapolcai kórház Barlang-terápiás Részlegén leginkább az asztmás és COPD-s betegek gyógyításával foglalkoztam.

Tüdőgyógyászati tanulmányaimat a mosdósi Tüdő- és Szívkórházban, illetve a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján folytattam.

Mindig kiemelt fontosságúnak tartottam, hogy a betegek ismerjék meg a testüket, a betegségüket, és pontosan tudják, hogyan használják a gyógyszereiket. Ennek érdekében megálmodtam a Tudoklub.hu portált, amelynek jelenleg is főszerkesztője vagyok.

Videoklinika.hu tüdőgyógyász szakértőjeként az interneten elérhető virtuális rendeléseimen a leggyakoribb és a ritkább légúti betegségek jellegzetességeit, kezelési lehetőségeiket mutatom be.

2006 óta dolgozom Gödöllőn. A helyi tüdőbeteg-gondozóban a környék mintegy 140.000 lakosa számára biztosítjuk az állami egészségügyi ellátás keretében a tüdőgyógyászati hátteret.

A dohányfüst visszaszorítását kiemelkedő jelentőségűnek tartom a légúti betegségek kezelése és megelőzése szempontjából is. 3 éven át irányítottam a Gödöllői Dohányzásmegelőzési Programot. Több mint 3000 gödöllői tizenéves diák adataira támaszkodva kidolgoztunk egy olyan programot, amely a diákok mellett a szülők és a pedagógusok képzésére, tájékoztatására támaszkodik. Első eredményeink biztatóak, de még sok a teendőnk.

2010 óta szerkesztem a Dohányzás és leszokás rovatot az AmegA című orvosi szaklapban.

2010-ben SZDV (Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért) elnökévé választottak, és azóta képviselem Magyarországot Brüsszelben az Európiai Unió Dohányzás Visszaszorításáért létrehozott szervezetében (ENSP – European Network for Smoking and Tobacco Prevention).

2010-ben megalapítottuk betegtársaimmal a LÉBE-t (Légúti Betegek Országos Egyesülete), amelynek 2019-től az elnöke is vagyok.

Az Erzsébet Gondozóházban egy családias magánrendelés és klinikai kutatóbázis létrehozása volt a célom. Magánrendelésemen családias környezetben azoknak a betegeknek szeretnék gyors és színvonalas tüdőgyógyászati ellátást nyújtani, akik nem tudnak, vagy nem akarnak a hagyományos rendelésen a tüdőgondozóban megjelenni, illetve várakozni. Egy általános tüdőgyógyászati vizsgálat után a betegek számára felírom a szükséges gyógyszereket, megtanítjuk azok használatát, illetve megadom azt a szakorvosi javaslatot, amely alapján a háziorvos felírhatja a továbbiakban a kiemelt kedvezménnyel elérhető gyógyszereket.

2008 óta vagyok aktív részese az új légúti gyógyszerek fejlesztésének. Először a gödöllői tüdőgondozóban, majd az Erzsébet Gondozóházban létrehozott klinikai vizsgálóhelyen vettem, illetve veszek részt jelenleg is II-III-Iv. fázisú klinikai vizsgálatokban. A klinikai vizsgálatok keretében többet tudunk foglalkozni a betegekkel, mint amire akár az államilag finanszírozott, akár a magánrendelésen képesek lennénk, ráadásul mindez a betegnek egy fillérjébe sem kerül. Az odafigyelésnek és a családias légkörnek hála, több mint 300 asztmás és COPD-s betegünk vett eddig részt a klinikai vizsgálatainkban, és többségük szívesen vesz részt újabb és újabb vizsgálatokban.

A magánrendelésen ugyanazokat a modern módszereket és eszközöket alkalmazzuk, amelyeket a gyógyszeripar megkövetel tőlünk az új gyógyszerek kifejlesztése során.

Büszke vagyok arra a csapatra, amely otthon és az Erzsébet Gondozóházban körülvesz, és segít abban, hogy Gödöllő valószínűleg legmodernebb egészségügyi intézetében megvalósíthassam az álmaimat.

Dr. Mucsi János

Rendelési idő

hétfő: 12.00 – 18.00

kedd: 12.00 – 17.15

szerda: 12.00 – 17.15

csütörtök: 12.00 – 16.30

péntek: 9.00 14.15

bottom of page