top of page

Varró-Szigeti Barbara

Tanácsadó szakpszichológus

A Szegedi Tudományegyetemen másoddiplomaként, 2008-ban szereztem meg okleveles pszichológusi végzettségemet. Később a Magyar Családterápiás Egyesületnél képződtem, majd 2021-ben végeztem tanácsadó szakpszichológusként, krízistanácsadás specializációval. 2016-2020 között a Máltai Szeretetszolgálat Szenvedélybeteg Támogató Szolgálatánál függőségekkel küzdők pszichés megsegítésében szereztem tapasztalatot. Főállásban jelenleg intézménypszichológusként dolgozom egy budapesti általános iskolában, amely nagyon

színes és izgalmas tere a szakmámnak.


A hozzám fordulóknak segítséget, támogatást tudok nyújtani krízishelyzetekben, valamint életvezetési-, kapcsolati nehézségekben, elakadásoknál, gyász-, veszteségfeldolgozásban, szorongásos panaszok esetén, vagy betegséghez, sérülésekhez való alkalmazkodásban. Ezek mellett foglalkozom a függőségből való felépülés támogatásával, az érzelmi, mentális jóllét és egyensúly visszaállításának elősegítésével.


Munkámban a családterápia különböző irányzatainak, valamint a megoldásközpontú-, illetve személyközpontú pszichológia és a tudatos jelenlét módszer eszközeit alkalmazom minden esetben egyénre szabottan, a hozott problémához illeszkedően.


Célom, hogy egy elfogadó, bizalommal teli légkörben klienseim (újra)felfedezzék erőforrásaikat, erősödjön a változás iránti motivációjuk és elérhetővé váljon a változás a lelki egészség visszaállítása, megteremtése érdekében.


A konzultációk nem lépik túl a tanácsadás kereteit, azaz a folyamat nem pszichoterápia, de terápiás hatása lehet.

Varró-Szigeti Barbara
Időpontfoglalás

Rendelési idő:bottom of page