top of page

Tüdőgyógyászat

A hétköznapokban gyakran előfordul, hogy elakad a lélegzetünk. Amíg ezt valami egy meglepetés okozza nincsen baj. Ha viszont köhögés, nehézlégzés, fulladás, allergiás panaszok társulnak hozzá, érdemes tüdőgyógyászhoz fordulni. A tüdőgyógyászat az alsólégutak, ezen belül főként a tüdő egészségével foglalkozik. Tüdőgyógyász végzi az asztmás, COPD-s betegek gondozását, tüdőgyulladás, szénanátha, poszt-COVID ellátását is. Alvás közbeni légzéskimaradással is forduljon hozzánk bizalommal.

Doctor and Patient _edited.jpg

Mi történik a tüdőgyógyásznál?

Először felvesszük az anamnézist, azaz megkérdezzük milyen betegségei vannak, milyen gyógyszereket szed, milyen panaszokkal érkezett hozzánk. 

Ezután következik a fizikális vizsgálat: meghallgatjuk a tüdejét. Ha indokolt, helyben van lehetőségünk vizsgálatok elvégzésére: légzésfunkciós vizsgálat, oxigénszaturáció mérése, EKG, CRP szint mérése.

Amennyiben szükséges, ellátjuk Önt beutalóval mellkasröntgenre vagy CT vizsgálatra (Ha korábban csináltatott már, kérjük hozza magával a képeket és a leletet is).

Minden esetben írásos véleményt (ambuláns lapot) kap tőlünk, recepttel és szakorvosi javaslattal látjuk el szükség szerint. 

 

Fontosnak tartjuk, hogy együtt az Ön számára legmegfelelőbb terápiát találjuk meg, melynek része az eszközök helyes használatának megtanítása.

Szükség szerint kontroll időpontot egyeztetünk Önnel.

Foglaljon időpontot
tüdőgyógyászainkhoz

Dr. Mucsi János

Dr. Mucsi János

Tüdőgyógyász, belgyógyász

Dr. Farkas Éva

Dr. Farkas Éva

Tüdőgyógyász

Dr. Csányi Mária

Dr. Csányi Mária

Tüdőgyógyász, aneszteziológia és intenzív terápiás szakorvos

Dr. Kiss Anna

Dr. Kiss Anna

Gyermek-tüdőgyógyász

bottom of page